Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Resor förbjuds efter nyår i Iran

Sparsam trafik när Irans nyårsfirande inleddes i förra veckan. Men resandet i landet är ändå så stort att det väcker förskräckelse av smittoskäl.Bild: Vahid Salemi
Efter det persiska nyåret, noruz, inför Iran reseförbud inom landet. Rapporter om resande kors och tvärs i Iran har väckt förskräckelse internationellt, med tanke på att landet är bland de svårast drabbade av coronaviruset sars-cov-2.
– De som är ute på resa i samband med noruz-semestern bör omedelbart återvända till sina samhällen, utan att göra uppehåll på vägen, säger Hossein Zolfaghari, talesman för den nationella virusbekämpningen.
På torsdagen meddelar regimen att ytterligare 157 dödsfall registrerats i landet i covid-19-pandemin. Därmed är den officiella dödssiffran i Iran 2 234. Det gör landet till det fjärde värst drabbade hittills, efter Italien, Spanien och Kina. Dessutom misstänker många att Teheran-regimen underdrivit statistiken.
Gå till toppen