Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spetz och Lindholm gör radiodrama för barn

Dramaserien "Flykten från Norra Smultronstigen" har premiär i Sveriges Radio den 29 mars. Pressbild.Bild: Pontus Bergman/Sveriges Radio
”Flykten från Norra Smultronstigen” heter Barnradions nya dramaserie för unga skapad av William Spetz och Åsa Lindholm. I rollerna hörs Bixi Brandelius, Viva Östervall Lyngbrandt, Helena Lindegren och William Spetz.
Handlingen följer bästa kompisarna Lova och Amin och deras planer på flykt från den självupptagna vuxenvärlden som omringar dem.
Spetz, som tidigare har gjort radiodramat ”Cringe” tillsammans med Lindholm, kallar ”Flykten från Norra Smultronstigen” ett slags ”Desperate housewives för elvaåringar”.
”Lova och Amin är de enda som ser verkligheten för vad den egentligen är. Och bestämmer sig för att lämna den”, säger han i ett pressmeddelande.
”Flykten från Norra Smultronstigen” har premiär i P4 den 29 mars. Alla sex delarna släpps samtidigt i appen Sveriges Radio Play.
Gå till toppen