Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prisregn från Svenska Akademien

Rebecka Lennartsson prisas av Svenska Akademien för sitt utforskande av den gustavianska tidens historia. Pressbild.Bild: Samuel Svensson
Svenska Akademien tilldelar Rebecka Lennartsson, docent i etnologi och forskningschef vid Stockholms stadsmuseum, sitt gustavianska stipendium. Stipendiet är på 50 000 kronor och utdelas för betydelsefulla bidrag till utforskandet av den gustavianska tidens historia.
Akademien tilldelar litteratur- och idéhistoriker Martin Kylhammar utmärkelsen Birger Schöldströms pris. Prissumman är på 65 000 kronor och ska understödja litteratur- och personhistorisk forskning. Kylhammar är professor vid Linköpings universitet, samt för närvarande gästprofessor vid Sorbonneuniversitetet i Paris.
Schückska priset tilldelas i år Håkan Möller, professor vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet samt vice preses i Kungliga Vitterhetsakademien. Priset är på 100 000 kronor och avser att stödja och belöna ett litteraturhistoriskt författarskap.
Gå till toppen