Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oroliga ingenjörer söker sig till facket

Ulrika Lindstrand, ordförande i Sveriges Ingenjörer, noterar en klar medlemsökning som en effekt av viruskrisen. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Coronakrisen driver medlemmar till fackförbunden Sveriges Ingenjörer och Unionen, rapporterar Ny Teknik/Ingenjörskarriär.
Bara under de senaste veckorna har ett tusental personer sökt medlemskap i Sveriges Ingenjörer.
– Det rör sig om yrkesverksamma inom både industri och tjänstesektorn, inte sällan är de konsulter. Vi ser också en liten övervikt på storstadsregionerna, säger förbundets ordförande Ulrika Lindstrand till tidningen.
Fackets rådgivning är också utsatt för högre tryck sedan permitteringar, uppsagda konsultavtal och problem för underleverantörer ökat oron inom bland ingenjörerna.
Unionen organiserar många ingenjörer och anställda inom it-branschen. Nu ökar antalet medlemmar.
– Vi ser en stor ökning inom alla branscher. Det är fyra gånger så många som ansökt om medlemskap i mars jämfört med samma månad förra året, säger pressekreterare Johanna Gréen till tidningen.
Gå till toppen