Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Corona tog knäcken på Nötesjö hotell – stänger för gott

På mindre än en vecka avbokades nästan samtliga konferenser och paketresor. Från en dag till en annan slutade gästerna komma. Det är med tungt hjärta som ägaren Lotta Olsson måste stänga sitt hotell, men hon ser inget alternativ.

Lotta Olsson, ägare Nötesjö hotell, är tvungen att lägga ner verksamheten på grund av corona. I bakgrunden syns den nya spa-avdelningen.Bild: Åsa Meierkord
Januari såg riktigt bra ut och även våren såg lovande ut. Men så kom corona och avbokningarna började trilla in.
Konferenserna med internationella deltagare försvann först. När de svenska företagen ställde in alla planerade resor och beordrade sina anställda att jobba hemifrån försvann även de bokningarna. Även de populära golfresorna från Danmark avbokades. Gästerna slutade komma på söndagsbrunchen. Från att ha varit fullt med gäster och folk, blev hotellet nästan helt tomt.
– Jag trodde inte att det skulle gå så fort. Jag hade tänkt att det nog kunde bli tufft till sommaren. Jag har varit med länge i branschen och har kämpat mig genom många kriser och lågkonjunkturer, men det här är något annat, säger Lotta Olsson.
Familjen Olsson köpte fastigheten 2008 och gjorde en totalrenovering 2009. I fjol blev en helt ny spa-byggnad med utomhuspooler och relaxavdelning klar.
– Jag såg verkligen fram emot säsongen 2020 och hade helt andra planer än att slå igen. Om det hade sett hoppfullt ut inför hösten, så hade det kanske funnits en liten chans att vi skulle klara oss, men det är för osäkert läge. Utan bokningar går det inte att hålla öppet.
Tio anställda påverkas av stängningen.
– Det är den riktigt tunga biten. Att behöva säga upp sina kolleger.
Fram till den 31 maj kommer verksamheten dock att drivas nästan som vanligt.
– Jag vill göra ett så bra avslut som möjligt och vi alla i personalen kommer att jobba för det. De som har presentkort ska ha en chans att lösa in dem. Vi kommer att ha öppet måndag till lördag med lunch, kvällsmeny samt hotellet med spamöjlighet. Är man frisk och inte har symtom på corona är man varmt välkommen.
Bolaget kommer att likvideras och planen är att sälja eller hyra ut fastigheten under 2021.
– Jag hoppas ju att någon vill ta över verksamheten och fortsätta driva hotell här. Det känns hemskt att stänga. Men just nu är det så mycket praktiskt som måste lösas så jag hinner inte riktigt känna efter mer. Men när jag bommar igen stället och det blir på riktigt, kommer jag nog vilja låsa in mig någonstans jag med.
Gå till toppen