Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks målvakt har bestämt sig: ”Jag blir kvar”

Lars Volden har stått i skuggan av Malmö Redhawks målvaktsstjärna Oscar Alsenfelt och har tittat på andra alternativ. Men den norske målvakten har bestämt sig för att stanna.
– Volden har meddelat att han vill vara kvar. Då kör vi på det. Han är en bra målvakt, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks målvakt Lars Volden.Bild: AVDO BILKANOVIC
Säsongen som gick noterades Oscar Alsenfelt för 37 matcher och Lars Volden för 18.
– Jag pratade lite med agenten och skulle se om jag kunde få lite mer speltid någon annanstans, men jag blir kvar, säger Lars Volden.
Du undersökte marknaden?
– Ja, man vill ju spela så mycket som möjligt. Den här säsongen fick jag inte spela så mycket som jag ville, men jag är inställd på att vara kvar och fullfölja mitt kontrakt, säger Lars Volden.
Hur ska du tänka annorlunda för att få mer speltid?
– Se till att vara mer redo. Jag tror att alla målvakter kan skriva under på att det är lättare att spela 40 matcher än 20. För då hittar man ett bättre flow, säger Lars Volden.
Att spela några matcher här och några där kan vara en svår situation för en målvakt.
– Man vill visa sig från sin bästa sida och då lägger man en extrem press på sig själv. Istället måste man kunna njuta av varje match, säger Lars Volden.
I tränarstaben blir det ytterligare en förändring. Den förre målvakten och assisterande coachen Andreas Hadelöv är på väg in som analytiker på deltid.
Patrik Sylvegård ser framemot att återuppta samarbetet.
– Hadelöv är inte riktigt klar, men han kommer att bli det. En riktigt bra värvning. Hadelöv ska titta på matcherna och stödja tränarna med statistik, säger Patrik Sylvegård.
Förra veckan berättade Sydsvenskan att Malmö Redhawks korttidspermitterar kanslipersonal. Klubben aviserade att göra samma sak med spelare och ledare, vilket nu är färdigförhandlat.
– Allt är klart, vi gör det från och med den 1 april, säger Patrik Sylvegård.
Gå till toppen