Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Kryssningsfartyget nekas anlägga i Florida

Kryssningsfartyget Zaandam fortsätter att leta efter en hamn att få lägga till i. Senast i raden att avvisa fartyget är Fort Lauderdale i USA och läget ombord blir allt mer ansträngt. De runt 1 400 passagerarna ombord det coronadrabbade fartyget hade hoppats att få gå i land i Floridastaden, men borgmästare Dean Trantalis har nu satt stopp för de planerna.
Läs också Kryssningsfartyget nekas anlägga i Florida
Världen

Polsk presidentkandidat: Skjut upp valet

Går det att hålla ett presidentval mitt under coronapandemin? Frågan vållar politisk strid i Polen, där regeringen hittills har vägrat skjuta upp valet i maj. ”Polacker, stanna hemma, era liv och hälsa är viktigast”, säger Malgorzata Kidawa-Blonska, kandidat för konservativa Medborgarplattformen (PO) och uppmanar övriga kandidater att avbryta sina kampanjer.
Läs också Polsk presidentkandidat: Skjut upp valet
Ekonomi

Kraftigt börsfall i Tokyo

Tokyobörsen föll 3 procent när handeln öppnade på måndagsmorgonen. Oro för ytterligare spridning av coronaviruset och yenens utveckling i pandemins spår fick handlarna att dra i nödbromsen.
Läs också Kraftigt nedåt i Tokyo
Sport

RF-basen: Idrotten kan behöva mer stödpengar

En halv miljard kronor är på väg. Men svensk idrott kan behöva mer stödpengar om coronakrisen fortsätter. ”Det är viktigt att markera redan nu”, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.
Gå till toppen