Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gängledares hustru förbjuds ha vapen

Hustrun till en man som är högt uppsatt i ett mc-gäng nekas ha vapen i en dom från kammarrätten i Göteborg. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Hustrun till en ledare inom ett kriminellt mc-gäng får inte ha skjutvapen, enligt en dom från kammarrätten i Göteborg. Domstolen anser att det finns ”en klar risk” att kvinnans vapen skulle missbrukas.
Kvinnan är intresserad av jakt och själv inte kriminellt belastad. Hon fick ett vapentillstånd i somras. Men efter en intern kommunikation inom polisen omhändertogs vapnet i november. Hennes make är högt uppsatt i ett mc-gäng, och tidigare dömd för våldsbrott.
Domen överklagades till förvaltningsrätten, som gick på kvinnans linje och ville ge henne vapentillståndet tillbaka.
Nu gör dock kammarrätten samma bedömning som polisen, och fastställer polisens omhändertagande av vapnet. Lagmannen Gertrud Forkman säger, enligt ett pressmeddelande från domstolen, att det finns anledning ”ta hänsyn till omständigheter som gäller andra personer i vapeninnehavarens hushåll”.
Gå till toppen