Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvintetten lindrar sparkraven – men fortfarande ska det sparas

Det ska fortsätta att sparas i Lunds kommun. Men den styrande Lundakvintetten mildrar besparingarna, jämfört med de siffror som fanns i den underliggande budgetmallen.

Mattias Horrdin (C), Agneta Lindskog (KD), Philip Sandberg (L), Fredrik Ljunghill (M) och Börje Hed (FNL) berättar om sitt budgetförslag för 2021. Precis som förra året har kvintetten samarbetat med MP när det gäller budgeten för utbildningsnämnden, vård- och omsorgsnämnden samt socialnämnden.Bild: Emil Langvad
Coronavirusets effekter syntes redan på laguppställningen i Rådhuset under presskonferensen då kvintetten skulle presentera sitt budgetförslag. Tre av fem toppnamn var inte närvarande – Inga-Kerstin Eriksson (C) och Jan Annerstedt (FNL) jobbar hemifrån i så stor utsträckning som möjligt medan Hedvig Åkesson (KD) höll sig hemma för att hon kände sig krasslig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen