Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Sverige

Nya riktlinjer för att stoppa smittspridning

Folkhälsomyndigheten utfärdar nya riktlinjer för att dämpa smittrisken i vardagslivet. Affärer och kollektivtrafik bör vidta åtgärder för att minska trängsel och idrotten bör skjuta upp matcher och cuper.
Läs också Nya riktlinjer påverkar vardagslivet
Läs också Tegnell: Kurvan börjar bli brant
Skåne

Mobila team tar prover på äldreboenden

Mobila team ska besöka boenden för äldre och funktionsnedsatta över hela Skåne. Uppdraget: Ta prover på personer som misstänks ha covid-19. Samtidigt införs mobil tandvård för covid 19-smittade som behöver akut tandvård i hemmet.
Läs också Mobila team tar prover på äldreboenden
Sverige

Stopp för hamstring av läkemedel

För att stoppa hamstring av läkemedel under coronakrisen förbjuder regeringen uttag för mer än tre månaders behov. Beslutet har redan trätt i kraft.
Läs också Stopp för hamstring av läkemedel
Sverige

Varannan svensk väntas vara smittad i april

Innan månaden är slut kommer runt hälften av befolkningen att vara smittad av coronaviruset, enligt professor Tom Britton. ”Om det är någon månad som man ska göra sig själv och andra en tjänst genom att stanna hemma så är det nu i april”, säger han.
Läs också Forskare: Varannan svensk smittad i april
Sport

Nya coronabeskedet: ”Skjut upp matcher”

I stort sett all elitidrott i Sverige har upphört på grund av coronakrisen. Nu rekommenderar Folkhälsomyndigheten att även stora delar av breddidrotten ska avstanna.
– Det är ett pris som vi får betala, säger RF-ordföranden Björn Eriksson.
Läs också Nya coronabeskedet: ”Skjut upp matcher”
Läs också Skåneboll skjuter upp seriespelet: ”Matcher kan inte spelas nu”
Fotboll

MFF lånar ut Gall till Norge

MFF-aren Romain Gall lånas ut till norska Stabæk. Hanl kom till MFF från GIF Sundsvall i juli 2018. Den gångna säsongen noterades han för ett mål på 16 allsvenska matcher.
Läs också Gall lånas ut till Norge: ”Alla är nöjda”
Gå till toppen