Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Staffanstorp bör också betala för Uppåkra

Jag är väldigt glad åt att sitta som representant för Lundaborna i Uppåkrastiftelsen och bidra till det fina arbete som görs vid Uppåkra arkeologiska centrum. Uppåkra är ju centrum för vår gemensamma historia - ett Lund före Lund kan man säga.
Personalen, alla frivilliga och inte minst sponsorerna från det privata näringslivet bidrar på ett fantastiskt kreativt sätt för att utveckla centrat. Genom arbetet blir platsens unika betydelse i den Skandinaviska historien allt mer känd. Under 2019 har verksamheten verkligen blommat ut med fullbokad Arkeologiskola för en mängd skolbarn, besöksrekord på Uppåkradagarna och nya böcker med Uppåkratema av den kände barnboksförfattaren Martin Widmark. Och detta är bara en del av allt som görs på Uppåkra.
Döm då om min förvåning när jag på en rak fråga på stiftelsemötet den 25 mars, fick besked om att Staffanstorps styre underlåtit att betala sin sedvanliga summa på 200 000 kr för 2019! Lund och Staffanstorp har så länge vi kan minnas alltid betalt lika mycket.
Vi Lundaliberaler vill gärna fortsätta ett förtroendefullt samarbete över kommungränsen. Jag har därför yrkat på att Staffanstorps styre fullföljer sitt åtagande för 2019 och drar sitt strå till stacken när det gäller utvecklingen av Uppåkras arkeologiska centrum. En verksamhet som ju till syvende och sist är till stor nytta för den egna kommunen.
Christina Zoric Persson Ledamot för Lunds kommun i Uppåkrastiftelsen, Liberalerna i Lund
Gå till toppen