Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”La casa de papel” perfekt för hjärnstimulerande tv-knarkande

”Förutom att bjuda på en halsbrytande blandning av action, psykologiskt drama, romantisk snyftare och svart komedi, har serien blivit ett globalt kulturfenomen. På nätet finns ett otal klipp från demonstrationer mot ekonomiska orättvisor där folk har klätt sig i rånarnas röda dräkter och Salvador Dalí-masker”, skriver Michael Tapper om den spanska kriminalserien. Nu kommer den fjärde delen på Netflix.

I del 4 av spanska succéserien ”La casa de papel” gör gänget en ny spektakulär kupp.Bild: Netflix
Få serier, om någon, är så perfekt utformad för hjärnstimulerande tv-knarkande som spanska rånkuppthrillern ”La casa de papel” (”Pappershuset”). Titeln syftar inte bara på att stöten i de två första delarna (avsnitt 1–15) riktar sig mot spanska myntverket, som trycker eurosedlar, utan också på finanssystemet som ett pappershus (en referens till Mao Zedongs tal om imperialismen som en papperstiger).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen