Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rederi välkomnar besökare till Ven i påsk

Färre platser ombord och plats mellan resenärerna – samt en unik möjlighet att resa kollektivt i friska luften.
Trots restriktioner om att undvika kollektivtrafik – alla är välkomna till Ven, även de som inte behöver.

”Ven är en väldigt bra plats för utomhusaktiviteter. Och på båten finns det massor av plats utomhus”, säger Linus Olsson, Ventrafiken.Bild: Erik Melkersson
“Avstå från onödiga resor” skrev Folkhälsomyndigheten i sin senaste föreskrift. Ventrafiken tog myndigheten på orden och menade att samma sak gäller för resor till Ven, i en Facebookuppdatering på torsdagen.
– Det var en olyckligt formulerat, det har vi reviderat. Men vi vill undvika trängsel, säger Linus Olsson, Ventrafikens vd.
– Ven är en väldigt bra plats för uteaktiviteter. Och på båten finns det massor av plats utomhus.
I den uppdaterade informationen från Ventrafiken påpekas att turistnäringen på ön anpassat sig: restauranger erbjuder take-away och plats mellan borden, mataffären kör ut varor.
Men båtarna har ändå en hel del uppmaningar och restriktioner för minska smittspridningen. Städningen har utökats enligt Linus Olsson, och resenärer uppmanas hålla distans och bara sitta på vartannat säte inne i salongen.
De som åker bil uppmanas hålla sidorutan stängd när man visar biljetten – den kan scannas ändå – och sitta kvar i bilen under överfarten.
Senaste tiden har antalet resenärer minskat något, framför allt gående, medan bilbiljetterna blivit något fler.
Men det finns enligt Linus Olsson inga planer på att glesa ut trafiken – tvärtom:
– Om det blir mycket bokningar inför påsk kanske vi sätter in Stjerneborg i trafik också, för att kunna sprida ut passagerarna. Så det är väldigt bra om man bokar så vi kan planera, säger Linus Olsson.
Än så länge är det enligt vd få som har bokat en resa för en påskhelg på Ven.
Gå till toppen