Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jacqueline Wilson: Har aldrig varit i garderoben

Jacqueline Wilson har skrivit sin första bok om en homosexuell karaktär – och har kommit ut. Arkivbild.Bild: Jurek Holzer / Svd / TT
Den bästsäljande barn- och ungdomsförfattaren Jacqueline Wilson är aktuell med sin 111:e bok, ”Love Frankie”, som handlar om hur pojkflickan Frankie blir kär i Sally, den sötaste tjejen i klassen.
I en intervju i The Guardian berättar den 74-åriga författaren för första gången offentligt att hon är homosexuell och har levt med sin partner Trish i 18 år.
– Jag har väl aldrig varit inne i garderoben, det här är inga nyheter för någon som känner mig, ens bara litegrann, kommenterar hon saken.
Att hon aldrig tidigare har skrivit om ett barn som är gay säger hon beror på att hon genom sin karriär skrivit om barn med problem och att hon inte uppfattar faktumet att någon är gay som ett problem.
”Love Frankie”, som släpps i Storbritannien i augusti, handlar också om en sjuk mamma, en separation, mobbning och syskonrivalitet.
I Sverige är Wilson mest känd för böckerna i ”Tjejer”-serien, samt böckerna om Tracy Beaker.
Gå till toppen