Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uefa i krissamtal om belgiska ligan

Spel eller inte? Belgisk fotboll vill lägga ned säsongen, men får motstånd av Uefa. Här är Gent-spelarna Jonathan David, till höger, tillsamman med lagkamraten Laurent Depoitre i samband med en Europa League-match. Arkivbild.Bild: Francisco Seco/AP/TT
Det belgiska fotbollförbundet försöker hitta en lösning med Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, i den infekterade ligafrågan.
I torsdags rekommenderade den belgiska ligaorganisationen att säsongen ska avslutas och att tabellen som föreligger nu, med elva omgångar kvar, blir sluttabell. Det innebär att Club Brygge, som leder tabellen med 15 poängs försprång, blir mästare.
Det fick Uefa och det Internationella fotbollsförbundet Fifa att reagera och hota med att Belgien i så fall inte får delta i det europeiska cupspelet nästa säsong. Organisationerna vill, i nuläget, att förbunden avvaktar coronakrisen.
Det belgiska förbundet vill inte ge upp Europaspelet och skriver i ett uttalande att dess ordförande Mehdi Bayat har talat med Uefa-ordföranden Aleksander Ceferin.
Vad de kommit fram till framgår inte, men det belgiska förbundet ska förklara sin ståndpunkt för Uefas exekutivkommitté. Det belgiska fotbollsförbundet väntas den 15 april gå på ligaorganisationens linje och ta beslut att resten av säsongen ställs in.
Gå till toppen