Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre jagas för nattens mordförsök i Bunkeflostrand

En ung man vårdas med allvarliga skador efter att ha blivit knivhuggen flera gånger, natten mot lördagen. Dådet skedde i Bunkeflostrand.
- Jag trodde att han skulle dö. Jag har aldrig sett så mycket blod, säger en man i området som hjälpte den skadade.
Tre personer jagas för mordförsök.

Boende i området Annestad i Bunkeflostrand hörd vad de uppfattade som ett bråk, strax före klockan ett natten mot lördagen. En man i 20-årsåldern knivhöggs allvarligt.Bild: Patrik Renmark
En kvinna i Annestad, där mordförsöket skedde, trodde att det brann – räddningstjänsten stod utanför hennes fönster med brandslang och spolade bort blodet från gatan och från den uteplats där den knivhuggne legat i väntan på ambulans.
Dådet skedde i området Annestad, strax före klockan ett.
Boende hörde ljud som de uppfattade som ett bråk mellan en mindre grupp personer. Sekunder senare bankade det på altandörren till en av lägenheterna på markvåningen. Mannen i familjen berättar att han möttes av den knivhuggne.
Offret är i 20-årsåldern.
– Det var hugg på många olika ställen, säger mannen som hjälpte honom och pekar på bål och ben.
Uppgifter från olika håll till Sydsvenskan talar om från en handfull till uppemot tio skador. Från en kniv, enligt polisen.
– Jag försökte trycka på skadorna. Men det var så många. Så mycket blod.
Tillsammans lyckades de ringa den unge mannens mamma, som var med i telefon tills ambulansen kom.
– Plötsligt försvann hans syn. Då trodde jag att han inte skulle klara sig.
Polisens presstalesperson uppger att mannen var vid medvetande när ambulansen nådde fram till Annestad, Bunkeflostrand.
– Han var talbar när han togs till sjukhus. Vi gav poliseskort för att påskynda det hela, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Under natten och morgontimmarna räknade polisen med att kunna förhöra den skadade unge mannen en första gång. På förmiddagen var ingen ännu gripen.Bild: Patrick Persson
På lördagsförmiddagen var tillståndet inte lika kritiskt.
– Skadeläget är allvarligt med stabilt, säger Kim Hild.
När polisen kom till brottsplatsen var ingen av de som varit med offret tidigare, eller som deltagit i bråket, kvar. Detta enligt uppgifter till Sydsvenskan. Tre personer misstänks ha deltagit i mordförsöket. De var på lördagsförmiddagen inte identifierade, enligt polisen.
Polisen spärrade av ett område på cirka 100 meter i väntan på tekniker. Man har också sökt i området med hundpatrull utan att få upp något spår.
Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom knivhuggningen.
– Mig veterligen har vi inte gjort några fynd och ingen är misstänkt eller frihetsberövad. Vi har pratat med grannarna och kommer fortsatt att göra så, säger Kim Hild på lördagsförmiddagen.
Strax efter halv sex på morgonen kunde avspärrningarna hävas. Händelsen rubriceras som försök till mord.
Gå till toppen