Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bjöd in till fest – disciplineras av Man City

Kyle Walker är i blåsväder. Den engelske landslagsspelaren bjöd in till fest mitt under coronakrisen. Nu väntar disciplinära åtgärder från hans klubb Manchester City.

Manchester Citys Kyle Walker (vänster) har, precis som Aston Villas Jack Grealish (höger) brutit mot riktlinjer som de brittiska invånarna väntas följa under coronakrisen. Arkivbild.Bild: Ian Walton/AP/TT
Den 29-årige högerbacken har i ett uttalande bett om ursäkt för att han trotsat regeringens riktlinjer som samtliga i Storbritannien väntas följa under coronakrisen.
”Jag vill be om ursäkt för att jag har svikit min familj, mina vänner, min fotbollsklubb, supportrarna och allmänheten”, säger Walker som enligt samstämmiga uppgifter i brittisk press bjöd in till fest i sitt hem förra veckan.
Disciplinära åtgärder är nu att vänta för Premier League-stjärnan, enligt ett uttalande från hans klubb Manchester City.
”Vår personal och våra spelare har jobbat för att stötta det otroliga arbete som sjukvården och andra med nyckeljobb lagt ner i kampen mot effekterna av covid-19. Kyles agerande har direkt motverkat dessa insatser”, skriver Manchester City som fortsätter:
”Vi är besvikna över att ta del av dessa påståenden, notera Kyles uttalande och ursäkt, han kommer att disciplineras internt under de kommande dagarna.”
Walker är den andra spelaren i Premier League att ertappas med att bryta mot riktlinjerna om att hålla avstånd till andra personer.
Förra veckan var det Aston Villas lagkapten Jack Grealish som bröt mot bestämmelserna när han gick på fest kort efter att på sociala medier ha uppmanat sina följare att stanna hemma.
Gå till toppen