Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen Roskildefestival i år

Roskildefestivalen 2019.Tjejerna längst fram njuter av Robyns konsert på festivalens stora scen.Bild: Peter Frennesson
Den klassiska Roskildefestivalen blir inte av i år. Orsaken är att Danmarks statsminister Mette Frederiksen meddelat att förbudet mot stora folksamlingar förlängs till slutet av augusti.
Festivalen skulle ha hållits den 27 juni–4 juli. I början av mars var de 80 000 biljetterna för alla festivaldagar slutsålda, vilket var rekordtidigt.
Köpta biljetter gäller till nästa års upplaga, enligt arrangören.
Till festivalen – som i år skulle ha ägt rum för 50:e gången – var artister som Kendrick Lamar, Taylor Swift, Tyler the Creator, Thom Yorke och Faith No More inbokade. Nu får den femtionde festivalen äga rum 2021 istället.
– Vi är förkrossade, skriver arrangören på sin hemsida och fortsätter:
– Årets festival hade kunnat och borde varit ljuset i slutet av den mörka tunnel vi just nu befinner oss i. Vi kommer samla alla som är med och skapar Roskildefestivalen och tillsammans se till att det blir en enastående festival 2021.
Roskildefestivalen har sedan 90-talet varit norra Europas största musikfestival.
Gå till toppen