Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedala tar del av de sista stödpengarna för bredbandsutbyggnad

Länsstyrelsen Skåne har fattat beslut om nya stöd till bredbandsutbyggnad. Tre projekt i delar av Tomelilla, Svedala och Ystad kommuner delar på drygt 21 miljoner kronor i stöd från Landsbygdsprogrammet.

– Genom dessa tre projekt kommer 487 hushåll, plus företag och fritidsboenden, i olika delar av Skåne få fiberanslutning, vilket är mycket positivt för skånsk landsbygd säger, Matz Hammarström, landsbygdsdirektör på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.
Det här är troligen de sista stödpengarna Länsstyrelsen har till bredbandsutbyggnad på landsbygden i Skåne för perioden 2014-2020.
Förutom Fibernät Svedala landsbygd Nordväst, Skanova AB som får 8 717 919 kronor, får Ystad Energi AB 1 240 000 kronor för utbyggnad av fiberoptiskt bredband på landsbygden och Teleservice Bredband Skåne AB 11 407 421 kronor för Östra Tomelilla.
Projekten bidrar själva med 21 miljoner genom privata anslutningsavgifter. De beviljade ansökningarna omfattar områden som ingen marknadsaktör anser sig ha möjlighet att bygga ut på kommersiell grund.
Gå till toppen