Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

VAR i fara om och när Serie A återstartar

I vissa fall sitter de tätt tillsammans i skåpbilar och avgör om det var offside eller inte. Inte bra i tider som kräver säkerhetsavstånd. Så hur blir det med VAR-domarna om Serie A-fotbollen återupptas?
– Jag har inte hört några seriösa förslag för att skydda domare, säger Marcello Nicci, domarbas i Italien.

Trånga utrymmen för VAR-domare kan bli ett problem när Serie A-fotbollen återupptas. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Nicci varnar för att VAR-systemet inte kan brukas när Serie A – datum oklart – kan sparka igång säsongen igen.
– Jag hoppas att det inte inträffar, men risken finns, säger han.
Om restriktionerna för hur nära man får befinna sig en annan person fortfarande gäller får VAR-domarna problem, åtminstone några av dem.
– I en del fall använder vi trånga utrymmen, som skåpbilar, där videodomarna jobbar på en yta av två kvadratmeter, utan säkerhetsavstånd till varandra eller andra medarbetare, säger Marcello Nicci till RAI.
Nicci anser att domarna glömts bort i diskussionerna kring när och om Serie A-fotbollen – med eller utan publik – kan återupptas.
– Domarna reser ensamma på tåg eller flyg, de går igenom stationer eller flygplatser. Om vi börjar spela igen, vill jag veta vilka garantier som ges domarna, säger Nicci.
Gå till toppen