Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vill göra om flygplan till vårdavdelningar

Flera brittiska flygbolag uppges ha visat intresse för Caircrafts förslag. Arkivbild.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Gör om passagerarplan till intensivvårdsavdelningar under coronapandemin. Det föreslår en grupp experter inom medicin, teknik och luftfart i Storbritannien – som tror att plan av typen A380 och A340 skulle kunna tömmas och fyllas med intensivvårdsplatser på sju till tio dagar.
Planen ska flygas dit de behövs för att sedan behandla patienterna på marken, enligt förslaget från gruppen Caircraft som hoppas att brittiska regeringen ska vara intresserad.
Caircraft ska också ha varit i kontakt med regeringarna i USA, Kanada, Tyskland och Malaysia.
Många passagerarplan är kvar på marken på grund av reserestriktioner i coronavirusets spår. Flera brittiska flygbolag uppges ha visat intresse för förslaget, såväl som flygplatser och luftfartsmyndigheten CAA.
Storbritannien gör sig redo för att antalet smittade av coronaviruset ska nå sin topp under kommande veckor. Fältsjukhus har byggts i flera städer.
Gå till toppen