Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Copenhagen Jazz Festival ställer in

Det blir ingen jazzfestival i Köpenhamn i år. Efter att Danmark förlängt förbudet mot större evenemang ställs den in – för första gången på mer än 40 år.

Text

Bild: Henrik Rosenqvist

Annons

Beslutet får ekonomiska och personliga konsekvenser för alla de de musiker, arrangörer, leverantörer, tekniker, och ideella föreningar "som år efter år ser fram emot festivalen som en samlingspunkt och kulmen för otaliga timmars hårt arbete", skriver man i ett pressmeddelande.

Det var igår kväll som Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) meddelade att hennes regering gradvis vill öppna upp landet, men att ett förbud mot större evenemang och festivaler i coronautbrottets spår förlängs till och med augusti.

Annons

Annons

Jazzfestivalen är ett av Köpenhamns största kulturevenemang och drar årligen en publik på mer än 250 000 personer. I år skulle festivalen ha hållits mellan den 3 och 12 juli.

Arrangörerna skriver att man nu kommer att ha en dialog med berörda parter, samt att man hoppas kunna återvända i vinter med den årliga Vinterjazz-festivalen – och därefter nästa sommars upplaga av Copenhagen Jazz Festival.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan