Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försäkring ändras för att omfatta covid-19

Vårdpersonal behöver inte oroa sig för att arbetsskadeförsäkringen inte ska omfatta covid-19, enligt Ardalan Shekarabi. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
Arbetsskadeförsäkringen, som reglerar vilka som kan få ersättning om man blir sjuk eller skadad på jobbet, omfattar i dag inte covid-19. Men det ska det bli ändring på, enligt socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).
– Vi arbetar för fullt med att ändra den förordning som reglerar vilka sjukdomar som omfattas, och tillföra covid-19 till listan, säger han.
Enligt Shekarabi har det funnits en hel del oro kring detta, bland annat hos en del vårdpersonal.
– Men det finns absolut ingen anledning till oro. Vi ska se till att det gäller retroaktivt för alla, även för studenter som gått in och arbetat i vården. Som regering är det vår uppgift att ge trygghet till den personal som genomför heroiska insatser inom vården, säger Shekarabi.
Gå till toppen