Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trumps pressekreterare mötte aldrig pressen

Den amerikanske presidenten Donald Trumps pressekreterare Stephanie Grisham meddelar att hon lämnar sin post. Hon har blivit mest känd för att vara den pressekreterare som aldrig fick hålla en presskonferens.

President Donald Trumps pressekreterare Stephanie Grisham lämnar sin tjänst. Hon fick inte hålla en presskonferens under sina 279 dagar som pressekreterare. Arkivbild.Bild: Andrew Harnik/AP/TT
Grisham blir istället pressekreterare och kanslichef för presidentfru Melania Trump, meddelade Vita huset på tisdagen.
Grisham fick det vanligtvis högprofilerade arbetet som pressekreterare för presidenten i juni i fjol, och skulle vara den person som meddelar presidentens åsikter, hans beslut samt svarar på frågor i Vita husets tämligen trånga pressrum i Washington DC.
Men Trump skiljer sig från tidigare presidenten och väljer att själv sköta kontakterna med medier, genom presskonferenser, intervjuer och via sociala medier. Trump har bland annat kritiserats för otydlighet och helomvändning i sina kommentarer om den rådande coronapandemin.
Stephanie Grisham är president Trumps tredje pressekreterare. Hon efterträdde Sarah Sanders, som i sin tur ersatte Sean Spicer som presidentens talesperson.
President Barack Obama hade tre pressekreterare under sin presidentperiod, medan George W Bush avverkade fyra under sina åtta år vid makten.
Gå till toppen