Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ägare stämmer kritiserade Zoom

Zoom, med vd Eric Yuan, har stämts för att ha överdrivit integritetsskyddet i appen Zoom och inte varit tydlig med att kommunikationen är okrypterad. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan
En aktieägare har stämt Nasdaq-noterade Zoom Video Communications. Enligt målsägaren, som väckt en så kallad grupptalan, ska tillverkaren av videokonferens-appen Zoom överdrivit sitt integritetsskydd i appen och inte varit tillräckligt tydlig med att kommunikationstjänsten inte är krypterad när den används.
Den utbredda kritiken mot Zoom som storägare fört fram när det gäller säkerhetsbristerna i systemet har sänkt värdet på aktien, senast i tisdags med 7,5 procent. Sedan mitten av mars har bolagets aktie förlorat nästan en tredjedel av sitt värde.
Zooms vd Eric Yuan bad i förra veckan om ursäkt för att bolaget inte kunnat svara upp mot användarnas krav på integritetsskydd och säkerhet och att man arbetade på att åtgärda problemet.
I USA har samtidigt bolag som Space X, som ingår i Teslagrundaren Elon Musks imperium, förbjudit anställda från att använda Zoom för att kommunicera. Taiwans regering har också infört motsvarande förbud.
Zooms största ägare är den Hongkongbaserade miljardären Li Ka-shing.
Gå till toppen