Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Experterna ger grönt ljus till utflykter, spa-besök och lösgodis

Stanna hemma, sa kungen. Res gärna, men bara i Skåne, sa regionrådet. Däremellan finns ungefär en miljon fundersamma skåningar: Vad är egentligen okej att hitta på i påsk? Vi lät Anders Tegnell och Region Skånes smittskyddsläkare hjälpa till att avgöra om vi ska ha knytkalas, gå på spa, leka på lekplats eller plocka lösgodis.

Res inom din region, men ta ansvar för att hålla social distans, lyder rådet från Anders Tegnell. ”Man måste alltid tänka på att dit man reser kan man möjligen behöva belasta sjukvården. Och vi vet att den är tungt belastad överallt så det är också något man ska undvika”, säger han till HD och Sydsvenskan.Bild: Henrik Montgomery/TT
I en artikel häromdagen uppmuntrade regionråd Carl-Johan Sonesson (M) till resor inom Skåne i påsk. Den hann knappt publiceras innan första läsarmejlet kom, med ämnesraden: ”Hur kan ni uppmana till att folk ska resa?!?!?!?”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen