Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Får 18 års fängelse för mord på sin fru

Blekinge tingsrätt dömer en 56-årig man till fängelse i 18 år för mord på sin fru. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Kvinnan hittades livslös i sin säng en sommarmorgon i fjol med ett buntband kring sin hals och hennes liv gick inte att rädda. Nu döms hennes 56-årige make till 18 års fängelse för mord.
Dådet skedde i parets hem den 11 juli förra året och enligt domen från Blekinge tingsrätt hade mannen planerat mordet under en tid. Han har själv hävdat att han hittade sin fru livlös i sängen tidigt på morgonen. Han nekar till brott och hävdar att kvinnan skadat sig själv.
En blodanalys visar dock att kvinnan blivit utsatt för våld och enligt den tekniska undersökningen har det skett en omfattande städning av brottsplatsen i efterhand.
Mannen har även lämnat oriktiga uppgifter under utredningens gång, skriver rätten i domen. Han ska också betala skadestånd på totalt 120 000 kronor till två av parets gemensamma barn.
Gå till toppen