Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kulturen och Botan firar fortfarande påsk

Det offentliga påskfirandet har bitvis dragits ned på grund av coronasmittrisken. Men det finns fortfarande en del påskande att gå på för barn och familjer.

Fortfarande går det att hitta påskägg på olika ställen i Lund.Bild: CECILIA WESTMAN
Kulturen ställer in sitt traditionella skärtorsdagsfirande och påskpysslet i verkstaden på grund av coronaviruset. Däremot anordnas påskvisningar för barn utomhus, kring de folkliga traditionerna runt påsk och frågor som ”har alla häxor en svart katt?” och ”vem är egentligen påskharen”? Alla dagar under påsklovet 11.30 och 13.00, med ett begränsat antal platser.
Man kan också gå en påsk-tipsrunda på Kulturens friluftsmuseum. Svarstalonger och facit hämtas i entrén.
Till Linerogården kan man komma och göra sin egen äggrätt klockan 14 på skärtorsdagen.
Vid lekplatsen i Stadsparken anordnar Rädda barnen en äggjakt klockan 12-14 på långfredagen.
Botaniska trädgården är också en plats för lite påskkul. Förutom att spela blombingo, gå tipsrunda och delta i en odlingstävling (denna onsdag klockan 13-15) kan man också leta påskägg i Botans trädgård. Växthusen är dock stängda, av corona-skäl.
I Skrylle kör man med ”påskutmaning” i skogen på skärtorsdagen, påskafton och påskdagen klockan Kl. 12.40-15. Start utanför Naturum.
Påsklekar och korvgrillning blir det i Borgarparken denna onsdag 14:30 - 16:30, för medborgare i åldern 10-15 år.
Gå till toppen