Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Par på farlig brottsturné kring Borås

En man och en kvinna misstänks för flera brott i Borås kommun under tisdagen, skriver Borås Tidning. Paret stoppades i samband en biljakt och ska då ha försökt köra på polisen.

Ett par misstänks för en rad brott i Borås kommun under tisdagen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Det började med att polisen larmades om ett bråk. Två män hade då blivit attackerade och de misstänkta gärningspersonerna åkte från platsen i ett av offrens bil.
Därefter kom fler larm. Bland annat ska en personbil ha blivit prejad av vägen och avtvingad sin bil och den första bilen dumpades. Sedan ska paret ha tagit ytterligare ett fordon och bytt bil igen. De misstänks även ha rånat en livsmedelsaffär och misshandlat ytterligare minst en person. Flera bilar har dessutom blivit påkörda av paret eller blivit tvungna att väja för dem.
Paret stoppades till slut av polisen med hjälp av spikmatta.
– Det är extremt många brott, säger Peter Adlersson vid polisen, till tidningen.
Paret misstänks bland annat för rån, grov vårdslöshet i trafik, grova tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till grov misshandel och misshandel.
– Jag vet inte om vi sett så här många rubriceringar på så kort tid tidigare. Det är allvarlig brottslighet. Men vi är väldigt glada och tacksamma för att inga personer skadades svårt, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.
Mannen som är i 25-årsåldern anhölls under kvällen, medan kvinnan som är i 20-årsåldern har släppts på fri fot.
– Det var bara ren tur att ingen råkade riktigt illa ut. De kunde, bland annat, ha kört på någon. Många utsattes för fara, säger Peter Adlersson
Gå till toppen