Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nent tappar Champions League

Det blir inget Champions League i TV3 och Viasat från nästa höst. Nent Group får i stället visa Europa League och nya Europa Conference League.

Nent Group har köpt tv-rättigheterna till Europa League och Europa Conference League. Här Malmö FF:s Europa League-match mot Wolfsburg i februari.Bild: Anders Bjurö/TT
Nent Group, tidigare MTG, har sänt Champions League-matcher i sina kanaler sedan starten 1992. Nu tappar man sändningsrättigheterna i Sverige och Norge från säsongen 2021-2022.
Vd:n Anders Jensen säger till Dagens Industri att priset blev för högt.
– Det förvånar mig inte att vi fick konkurrens men att man är beredd att lägga sån här summor förvånar mig, säger han till DI.
Det är ännu inte officiellt vem som köpt Champions League-rättigheterna.
Nent Group, som har tv-kanaler som Viasat, TV3, TV6 och TV10, får nöja sig med Europa League och den nya europeiska ligan Europa Conference League där svenska lag sannolikt kommer att få spela.
”Vi ser verkligen fram emot att följa svenska lag i den europeiska cupfotbollen”, säger Per Nunstedt, sportchef för Nent Group Sverige, i ett pressmeddelande.
Europeiska fotbollsförbundet har beslutat att ändra det klubblagsspelet till 2021. Då kommer enbart klubbar från de 15 bästa fotbollsnationerna, samt mästarklubbar som slås ut från Champions League-kvalet, att få plats i Europa League.
Det innebär för Sverige, som inte är topp 15-rankat just nu, att cupmästaren och allsvenska tvåan och trean i stället får kvala till Europa Conference League.
Nent Groups avtal gäller till och med säsongen 2023-2024.
Gå till toppen