Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Världen

Halv miljard hotas av fattigdom

Coronakrisen kan tvinga 500 miljoner människor in i fattigdom, varnar hjälporganisationen Oxfam. För att inte förlora decennier av effektiv fattigdomsbekämpning vill organisationen se kraftfulla åtgärder från världens rikaste länder.
Läs också Halv miljard hotas av fattigdom efter viruset
Världen

Monsterstorm samlar ny kraft

Nödläge har utlysts i Tonga sedan orkanen Harold med full kraft dragit in över ögruppsnationen. Ovädret har den senaste tiden orsakat förödelse på Salomonöarna, Vanuatu och Fiji på sin väg över södra Stilla havet.
Läs också Monsterstorm samlar ny kraft över Tonga
Ekonomi

Historiskt ras för modehandeln

Nya siffror visar hur djup krisen är för landets modehandel. I mars halverades skoförsäljningen, och nu spår Svensk Handel att en konkursvåg väntar om inga nya besked kommer från regeringen.
Läs också Historiskt ras för modehandeln: ”Krisläge”
Nöje

Bob Dylan äntligen singeletta

Det tog 58 år efter debuten. Men nu vet Bob Dylan hur det känns att ha en singeletta på Billboardlistan. Med sin nära 17 minuter långa ”Murder most foul” om mordet på president John F Kennedy toppar Dylan det som Billboard kallar Rock digital song sales chart.
Gå till toppen