Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyska restriktioner kan börja lyftas efter påsk

Tysklands hälsominister öppnar för att landets coronarestriktioner kan komma att börja lyftas efter påsk – om den senaste tidens relativt kontrollerade spridning stabiliseras.

Två par i solen på trappan till operahuset i tyska München. Arkivbild.Bild: Matthias Schrader/AP/TT
– Vi ser en positiv trend. Men den måste hålla i sig, säger Jens Spahn (CDU) till tidningen Handelsblatt.
En förutsättning för att börja diskutera lättnader är att befolkningen fortsätter följa restriktionerna under påskhelgen, tillägger hälsoministern. Om så siffrorna över antalet smittade fortsätter att följa en positiv utveckling så ”kommer vi att tillsammans med delstatsregeringscheferna kunna diskutera en gradvis återgång till normalitet efter påskhelgen”, säger Spahn.
Förbundskansler Angela Merkel har tidigare sagt att regeringen kommer att göra en ny bedömning av situationen efter påsken.
Samtidigt visar de senaste siffrorna på en ökning av antalet nya coronafall för tredje dagen i rad, uppger Robert Koch-institutet, landets smittskyddsmyndighet, enligt Reuters. Detta efter att antalet nya fall minskat de fyra föregående dagarna.
Det senaste dygnet har 4 974 nya fall av coronaviruset konstaterats i Tyskland. Sammanlagt har 108 202 människor rapporterats smittade i landet.
Under samma dygn har antalet döda i Tyskland stigit med 246 personer, vilket tar dödssiffran till 2 107.
Gå till toppen