Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Lund

Grannar möttes i allsång på balkongerna på Klostergården

I tisdags förmiddag arrangerades en konsert på en av Klostergårdens gårdar av HSB. Under en timme skänkte trubaduren Andi Joseph sång och musik till grannskapet i vårsolen.

Andi Joseph har spelat över hela världen: "Videorna från Italien med musiker på balkongerna från de som var i lockdown, det var en stor inspiration och vackert att se."

Bild: Emil Langvad

Annons

Bara fem minuter in i konserten sluter många boende och förbipasserande upp. I huset med solsida var det flera som intog sina balkonger redan innan konsertens start. Nu öppnar många även sina fönster och spricker upp i leenden när de ser var som försiggår.

– Det kanske blir lite svårt, men på tre kan alla försöka sjunga med. En, två, tre! Utbrister Andi Joseph och då stämmer alla i publiken in i refrängen på Van Morrisons låt "Brown eyed girl".

Annons

Annons

– Det är inte så dumt med en förmiddagskonsert innan man går till jobbet, säger Susanne Berggren som står på balkongen med Gunnar Berggren.

Förmiddagssol och vårkonsert i kvarteret Klostergården. Här står Susanne och Gunnar Berggren och lyssnar från sin balkong.

Bild: Emil Langvad

Trubaduren Andi Joseph kommer från Australien men har bott i Sverige i 17 år, nu faktiskt på samma gård som han idag spelar på. För honom handlar det om att ta underhållningen till folks hem nu när det knappt finns några events att gå på.

– Det är riktigt spännande att få spela och sprida lite glädje i denna tid. Och en extra bonus är att få göra det på min egen bakgård.

Vad vill du förmedla med dina sånger i dessa tider?

– Att folk ska fortsätta vara positiva, fortsätta att le. Vi har våra vänner, vi har våra familjer även om vi måste kommunicera digitalt.

Tror du att du kommer att genomföra fler konserter?

– Absolut, detta är något av det roligaste jag har gjort. Jag har rest jorden runt och spelat, och varje konsert är en annorlunda upplevelse: att få möjligheten att spela när folk står och ler och vinkar från sina balkonger.

En av arrangörerna för dagens event är Amir Ibrahimovic, anställd på HSB.

– Vi har sett att andra fastighetsägare också har gjort detta så vi tänkte att detta är ett sätt att ge tillbaka med tanke på allting som händer, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy