Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rockklubben Plan B förvandlas till afro-karibisk restaurang under coronakrisen

Rockklubben Plan B förvandlas till restaurang under coronakrisen. I samarbete med Flavor Boss ställer de nu om från konsertverksamhet till västafrikansk och karibisk barbecue.

Patricia Dianda (i mitten i svart) blir nu "the flavor boss" på Plan B. Hennes Flavor Boss ska servera västafrikansk och karibisk mat på Plan B som på bilden representeras av Amanda Davies, Erik Blondell, Zakarias Lindhammar, Liam Carroll och Carlo Emme.Bild: Gianluca la Bruna
Rockklubben Plan B på Norra Grängesbergsgatan har behövt tänka om flera gånger den senaste månaden. Först var det färre spelningar. Sen stängde de igen helt och satsade hårt på presentkort och digitala öl. Även om det gick bra till en början så avtog köpen snabbt. Plötsligt insåg de att de behövde göra något för att få verksamheten att överleva. De öppnade klubben igen i mindre skala för konserter med lokala band och maximalt 50 personer i lokalen.
– Polisen har varit här och kollat och varit nöjda med vad de sett. Men vi har ju redan behövt stoppa folk från att komma in och de kommande veckorna kommer detta inte att vara hållbart, säger Plan B:s bokare Carlo Emme.
Han menar att problemet kommer att vara att folk inte orkar ta sig dit för att de tror att det ändå är fullt. Och istället kommer det att stå tomt.
Men restriktionerna om 50 besökare gäller enbart offentliga sammankomster. De gäller inte restauranger, utan där gäller andra regler om bordsservering och krav på att undvika trängsel.
Lösningen kom i form av en annan coronadrabbad verksamhet.
Patricia Dianda har haft en catering- och eventfirma i Malmö under namnet Flavor Boss i tre år. Hennes västafrikanska och karibiska mat har stått i centrum för hennes kvartersfester och events som hon sålt in till företag och privatpersoner.
Västafrikansk och karibisk mat står på menyn när Flavor Boss får bestämma.Bild: Patricia Dianda
Förra året tävlade hon i tv-programmet ”Mataam” på Viafree för att kunna finansiera att köpa en foodtruck och utveckla Flavor Boss verksamhet. Hon vann inte, men fick ändå sponsorhjälp som gjorde att hon kunde köpa en foodtruck.
– Allt såg fint ut. Jag var fullbokad nästan hela sommaren. Sen kom coronaviruset och nu är allt avbokat, berättar Patricia Dianda.
Efter att ha gjort ett nödrop på Facebook fick hon kontakt med Plan B.
– Vi gör nu om Plan B till en restaurang. Vi har en stor uteservering och dessutom har vi massa plats inne i den stora konsertlokalen. Där har vi satt ut bord och stolar så att vi kan ha sammanlagt uppåt 150 sittande även om de sitter glest, säger Carlo Emme.
Den nya brädspelssatsningen som drog igång i vår på Plan B kommer nu att kombineras med Flavor Boss afrokaribiska bbq-mat.
– Från och med fredag kommer Flavor Boss mat att serveras på Plan B och sen när min foodtruck har kommit så ska den stå på deras uteservering, säger Patricia Dianda.
Konsertverksamheten kommer att fokuseras till vardagskvällar i början av veckan, medan det blir fokus på restaurangen resten av veckan.
– Jag har svårt att tro att vi kommer att ha några internationella band på Plan B under resten av året. Kanske från grannländerna. Men vi kommer att fokusera på lokala band och i höst även lite större svenska band. Men det gör det ännu mer irriterande när Malmöfestivalen nu säger att de planerar för en festival med mer lokala band, vilket ju är det vi måste fokusera på för att kunna överleva, säger Carlo Emme.
Gå till toppen