Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rysk segerparad hålls senare i år

Rysslands president Vladimir Putin har beslutat att skjuta upp firandet den 9 maj.Bild: Alexei Druzhinin/AP/TT
Den 9 maj hålls traditionsenligt parader i Ryssland, bland annat en stor militärparad på Röda torget i Moskva, för att fira segern över Nazityskland. I år var dagen tänkt att firas extra mycket eftersom det gått 75 år sedan kriget tog slut.
Men nu har Rysslands president Vladimir Putin beslutat att skjuta upp firandet.
– Riskerna med en epidemi som ännu inte har nått toppen är extremt höga. Och det ger mig inte rätten att börja förbereda paraden och andra offentliga evenemang, säger han i ett uttalande i rysk tv.
Flera organisationer för krigsveteraner har vädjat till Putin om att skjuta upp paraden. När den ska hållas i stället är oklart, men Putin säger att det definitivt kommer att ske i år.
Antalet coronoasmittade i Ryssland har ökat kraftigt den här månaden. Under torsdagen bekräftades 3 448 nya fall, nu är 27 938 smittade. Enligt myndigheterna har 232 personer avlidit.
Gå till toppen