Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnor vill ge miljoner till konkurrenter

Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer vill skapa en stödfond, med tiotals miljoner svenska kronor, för lägre rankade spelare på herrarnas ATP-tour. ”Det mest rättvisa skulle vara att alla bidrog”, skriver Djokovic i ett sms-utkast.

Novak Djokovic, vänster, och Rafael Nadal, höger, har tillsammans med Roger Federer dominerat herrtennisen de senaste två decennierna. Arkivbild.Bild: Gregorio Borgia/AP/TT
Herrtennisens världsetta Novak Djokovic är ordförande för ATP-tourens spelarråd. I ett sms-utkast till ett brev som under fredagen publicerades av tennisjournalisten Jon Wertheim på Twitter avslöjade Djokovic att han tillsammans med stjärnspelarna och rådsmedlemmarna Rafael Nadal och Roger Federer vill starta en stödfond för lägre rankade spelare i coronakrisen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen