Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tennisturnering i pandemin – världstian med

Tennistränaren Patrick Mouratoglou, vänster, och stjärnspelaren Serena Williams, höger. Arkivbild.Bild: Lee Jin-man/AP/TT
Mitt i coronapandemin ska Serena Williams tränare Patrick Mouratoglou anordna en tennisturnering på sin akademi i södra Frankrike. Träningsturneringen ska pågå under fem helger med start 16–17 maj, arrangeras utan publik men tv-sändas, och följa de lokala restriktionerna kring social distansering.
Herrarnas belgiske världstia David Goffin och den 103-rankade australiern Alexei Poprin kommer att spela öppningsmatchen om en månad. Totalt ska 50 matcher spelas, det är ännu inte klart vilka andra spelare som ska delta.
”Det ska vara ett alternativ till det som redan existerar”, säger Patrick Mouratoglou, en av initiativtagarna, i ett uttalande.
Spelet på proffstennisens världstourer, herrarnas ATP och damernas WTA, är tills vidare stoppat på grund av det nya coronavirusets globala spridning.
Gå till toppen