Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Kronvittne” slapp häktning efter att ha pekat ut sin vän som ledare för mordpatrullen

Sverige har inte något kronvittnessystem – polis och åklagare får inte ge misstänkta förmåner för att de ska peka ut andra.
Men i fallet med den misstänkta mordpatrullen på Limhamn belönades två misstänkta under bordet, hävdar den utpekade ledarens advokat, Joel Apitzsch.
– Det är uppenbart, säger han.

Mordpatrullen satt och väntade på Lidls parkering på Limhamn, beväpnade med en pistol och en Kalasjnikov. Allt enligt den 19-åring som var med i bilen och som åtalet till stor del vilar på. En 21-åring skulle skjuta med automatvapnet mot en man som tränar på ett gym intill, var planen, enligt 19-åringen. Men just den dagen, 14 augusti, hade mannen vilodag.Bild: Tobias Barkman
Rättegången om förberedelse till mord pågår mot tre personer, 19, 20 och 21 år gamla. Enligt åklagaren planerade de att mörda en man som brukar träna på ett gym nära Lidl på Limhamn.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen