Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Barn i dag går under av smalhetsnormen och det snedvridna hälsohetsandet”

Vi lever i en tid där kroppar tuktas och stöps om. Där tjock betyder ful och smal hälsosam. Många gånger är det också vad föräldrar, omedvetet, bekräftar för sina barn. Det menar Kajjan Andersson som vill lära ut ett kroppspositivt föräldraskap.

”Det går inte att lura sina barn. För att verkligen lyckas med ett kroppspositivt föräldraskap måste även vi vuxna göra upp med vårt kroppsförakt” menar Kajjan Andersson, journalist, samhällsdebattör och kroppsaktivist.Bild: Beatrice Lundborg/DN/TT
Insikten kom som en käftsmäll. På Kajjan Anderssons förskola arrangerades en skönhetstävling. För flickorna – pojkarna var jury. Kajjan hoppade i sin favoritklänning med puffärmar, satte upp det våfflade håret och drog på mammas läppstift. Hon kände sig fin och trodde att hon skulle vinna, det var ju bara hon som hade klätt upp sig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen