Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Borg till Nadals akademi

Tennistalangen Leo Borg tar nästa steg i karriären. Enligt Expressen lämnar 17-åringen Sverige och KLTK i Stockholm för att bli en del av världsstjärnan Rafael Nadals akademi på Mallorca.

Leo Borg ansluter till Rafael Nadals akademi. Arkivbild.Bild: Hanna Franzén/TT
– Vi hade ett möte med Leo, som berättade om Nadals akademi och spontant kände vi bara ”Wow”. Det är verkligen kul, även om vi så klart gärna hade haft honom kvar hos oss, säger Leo Borgs tidigare tränare Rickard Billing till tidningen.
– De (familjen Borg) har haft kontakt med Nadals akademi i ett par år. Leo vill ha en nystart och det är inget konstigt med det. Det är verkligen en fantastisk möjlighet. En enorm möjlighet. Leo har alltid fått vara styrande i sina val och jag tror att han känner, nu när han fått spela lite Challenger, att han behöver en ny utmaning.
Expressen skriver vidare att det är oklart om Leo Borg, son till legendaren Björn Borg, kommer att flytta permanent och hur träningsupplägget kommer att se ut.
”Jag är väldigt glad över att få komma hit. Jag har hört många bra saker om det här stället, men efter att ha varit här i tre dagar kan jag säga att det är otroligt”, har Björn Borg tidigare sagt till akademins hemsida.
Proffsdebuten i februari i år slutade med förlust direkt i första omgången i Challenger-turneringen i Bergamo i Italien. Svensken är rankad 111 på juniorvärldsrankningen och fick ett wildcard till den turneringen.
Rättad: I en tidigare version uppgavs fel person till det sista citatet. Rätt är Björn Borg.
Gå till toppen