Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga stora beslag under första dagen av operation Norrsken

15 polisanmälningar, tre gripanden – ett påträffat skjutvapen och flera mindre beslag av narkotika och stöldgods. Det är facit efter första dagen av operation Norrsken, när polisen finkammade Seved och Möllevången med omnejd. Idag fortsätter insatsen.

Poliser i färd med att genomsöka fastigheter på Seved under tisdagen.Bild: Bengt Arvidson
Den storskaliga insatsen drog igång under tisdagsmorgonen.
Över 200 poliser och anställda från en rad andra myndigheter deltog i operationen.
Man genomsökte bland annat ett stort antal fastigheter, främst på jakt efter vapen och knarkgömmor.
Majoriteten av de 15 polisanmälningar som upprättades under tisdagens insats är narkotikarelaterade. Dels handlar det om mindre beslag – och dels om personer som uppträtt påverkade.
I ett förvaringsutrymme på Seved påträffades fem stulna elcyklar och en "fatbike" – en elscooter med kraftiga hjul. En 47-årig man sitter därför anhållen för stöld alternativt häleri.
Under eftermiddagen hittade polisen ett skjutvapen i ett allmänt utrymme på Claesgatan.
Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling medger att resultatet kan låta klent med tanke på den stora insatsen.
– Men samtidigt så kan man inte sätta ett pris på att tusentals människor nu vet att det inte finns vapen i deras trapphus och källare, säger han.
– Dessutom ledde insatsen till att vi fick in ett stort antal underrättelser och tips under gårdagen som kommer leda till fler ingripanden.
Enligt Nils Norling kan avsaknaden av stora beslag även bero på att polisen haft en stor närvaro runt Möllevången och Seved sedan operation Rimfrost drog igång i november ifjol.
– Det kan spela in att kriminella inte känt att de kunnat förvara vapen och narkotika på samma sätt.
Insatsen ledde även till att polisen grep en flyende butikssnattare på Coop på Claesgatan. En 42-årig man valde helt fel tid och plats för att stjäla tobak.
– Fem patruller befann sig i direkt anslutning till butiken och kunde gripa honom, säger Nils Norling.
Gå till toppen