Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lillis hyllar Redhawks tunga värvning: ”Ruggigt bra”

Markus Lauridsen är på pappret en tung värvning för Malmö Redhawks. Stephan ”Lillis” Lundh hyllar den danske landslagsspelaren.
– Över hela säsongen var ”Mackan” vår bäste back.

Markus Lauridsen trampar på mot nya mål i Malmö Redhawks.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Stephan Lundh har varit tränare för Markus Lauridsen under två säsonger i HV71.
– Markus är en ruggigt bra spelare som var populär i laget. Han tog stora kliv. Jag använde honom i boxplay och i powerplay. Vi kunde ha honom till allting.
Stephan Lundh såg stora framsteg jämfört med säsongen 2018/19.
– Då var han väldigt upp och ner, men nu höll han hela säsongen. Jag gillar ”Mackan” som tusan. Misstänker att han får dra ett stort lass i Malmö, men det klarar han av. Han är en jättebra skridskoåkare. Kraftfull. Och har ett bra skott. Jag tycker ”Mackan” är ett snäpp bättre än backarna som Malmö hade förra säsongen, säger Stephan Lundh och fortsätter:
– Han har förmågan att göra andra spelare bättre och har ett bra hockeykynne, han kan bli förbannad på rätt sätt.
Stephan Lundh har hunnit fylla 60 och efter fyra år i HV71 är tiden över i Jönköpingsklubben. Nu ska coachveteranen utgå mer från basen i Skanör.
– För ett par år sedan bestämde jag mig för att jag skulle ta ett break. Men jag känner fortfarande ett sug och hela den biten. Skillnaden är att jag behöver ha utgångspunkten hemma i Skanör. Men jag kan garantera att i höst kliar det nog rätt rejält i fingrarna. Jag hoppas att jobba med hockey i någon form.
Stephan Lundh har avslutat sin tid i HV71 och ska vara hemma i Skanör mer.Bild: OLA WESTERBERG
Stephan Lundh vet att jobbmöjligheter kan uppstå snabbt när säsongen väl drar igång. Då blir det som vanligt: tränare sparkas när lagen inte motsvarar förväntningarna.
Hålen ska fyllas med andra tränare.
– Jag kommer inte att hoppa in någonstans bara för att jag ska ha något. I så fall ska det vara en jättebra utmaning, säger Stephan Lundh.
Läs också Lillebror Lauridsen väger tungt när Redhawks vill värva storebror
Läs också Patrik Sylvegård om läget i krisen: ”Vi har is i magen”
Gå till toppen