Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt Malmöinitiativ: Gör det enklare att måla butikernas jalusier

Gör Malmö roligare genom att förenkla för butiksägare att anlita konstnärer att måla butiksjalusier. Ett nytt Malmöinitiativ vill se enklare regler som kan leda till mer intressant gatumiljö.

Säkerhetsgaller och butiksjalusier runt Möllan visar på en kreativitet, men de konstnärligt målade jalusierna är ännu i minoritet. Vanligast är jalusier som är taggade eller nedklottrade.Bild: Jonas Gillberg
En promenad längs Möllevångens gator på morgonkvisten visar på problemet. Butiksjalusierna som är nedrullade framför gatornas skyltfönster på natten är nästan undantagslöst målade. De allra flesta med graffititaggar, men ett litet fåtal är målade med en annan sorts konstnärlig ambition och idé. Men huruvida de är lagliga har helt att göra med om butiksägaren sökt bygglov för dem.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen