Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Ett explosivt och publikt firande – i väntan på nästa?

Ska jag vara ärlig, så räknade vi nog inte riktigt med guldfest för Malmö FF, vi i Sydsvenskan-teamet som rullade till Norrköping den där dagen. Det var en tuff utmaning och det var ju ändå fyra omgångar från slutet.
Det började också illa. Men ett par detonationer senare av dansk dynamit var det 19:e MFF-guldet hemma och det blev ett alldeles osedvanligt publikt firande inser jag vid en närmare titt på bilderna. På söndagen går guldmatchen 2017 på Cmore.
Anders Christiansen i centrum för allas glädje när han gjort 3–1.Bild: PETTER ARVIDSON
Malmö FF skulle plocka hem tre poäng på konstgräset i Norrköping för att säkra guldet under tränaren Magnus Pehrsson. Men där hade man ofta haft svårt och det började illa. David Moberg Karlsson gjorde 1–0 och MFF gjorde en allt annat än bra halvlek.
Men när Carlos Strandberg hade kvitterat exploderade den danska dynamiten. Anders Christiansen placerade en hörna på Lasse Nielsen och MFF hade guldläge. Sen drog ”AC” iväg en kanon med mindre än tio minuter kvar fram till 3–1 och partyt började.
Tänkte ta det mest i bilder den här gången, eftersom spelare släppte loss när de gett bort sin utrustning till supportrar, fotograferna kom ända in i duschen och vi (dock utan bilder) hamnade mitt i guldfesten. MFF firade nämligen på puben på hotellet där vi bodde.
Vi fick knalla upp i avdelningen MFF reserverat och snacka lite med folk där och mellan varven samlades spelare och supportrar nere på entrévåningen. Det var faktiskt fullt ös och en veritabel guldexplosion, eftersom alla var kvar i Norrköping och inte skulle kasta sig hem.
Hemmamötet som följde var en klassiker i sig. Det var då AIK:s spelare bildade häck och hyllade mästarna på stadion. Den matchen slutade 0–0.
Men vi tar väl matchen och kvällen i några bilder, så ni får en lite smak av hur det var när MFF firade guld senast. Kan inte låta bli att tänka på hur nära det faktiskt var att MFF tog guldet 2019 också – det handlade ju om ett mål i just Norrköping i deras möte med Djurgården.
MFF:s guldmöte med Norrköping från 2017 sänds på Cmore Fotboll söndag 26 april klockan 15.00. Matchen finns redan att streama där.
Målhjältarna: Carlos Strandberg, Lasse Nielsen och Anders Christiansen.Bild: PETTER ARVIDSON
Varför Anders Christiansen jonglerade med frukten är något oklart.Bild: PETTER ARVIDSON
Sådana här bilder har ni kanske inte sett på Markus Rosenberg så ofta. Detta var i direktsändning...Bild: PETTER ARVIDSON
Planen var fylld med MFF-supportrar långt efter matchens slut, så Patrik Jandelin ordnade specialfirande enligt modellen ombytta roller. Laget kom ut en bit upp på läktaren och sjöng och gladdes med supportrarna nere på planen.Bild: PETER HOLGERSSON
Johan Dahlin var i fin form hela kvällen efter guldsuccén.Bild: PETTER ARVIDSON
Oscar Lewicki visar upp tvättbrädan på selfie med supporter.Bild: PETTER ARVIDSON
Fakta

Guldmatchen 2017 16/10

IFK Norrköping–MFF 1–3 (1–0)

Publik: 13769

Domare: Glenn Nyberg Borlänge

Målen: 1-0(9) David Moberg Karlsson, 1-1 (48) Carlos Strandberg (Anders Christiansen), 1-2 &61) Lasse Nielsen (Anders Christiansen), 1-3 (84) Anders Christiansen (Anton Tinnerholm)

MFF-laget: Johan Dahlin - 3 Anton Tinnerholm, 24 Lasse Nielsen, 17 Rasmus Bengtsson, 4 Behrang Safari (38) - 5 Erdal Rakip, 7 Anders Christiansen, 6 Oscar Lewicki, 23 Jo Inge Berget - 9 Markus Rosenberg (K), 8 Carlos Strandberg (75). Ersättare: 29 Fredrik Andersson, 10 Magnus Wolff Eikrem (75), 11 Alexander Jeremejeff, 20 Bonke Innocent, 26 Andreas Vindheim (38), 32 Mattias Svanberg, 37 Dennis Hadzikadunic.

Gå till toppen