Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nadal om tennisstart: ”Väldigt pessimistisk”

Tennisstjärnorna Rafael Nadal och Andy Murray tror inte att det blir några internationella tävlingar på mycket länge.
– Jag är väldigt pessimistisk, säger världstvåan Nadal.

Rafael Nadal tror att dröjer länge innan världstennisen är tillbaka så som det var före coronakrisen. Arkivbild.Bild: Rebecca Blackwell/AP/TT
Det har inte spelat några turneringar på ATP- och WTA-touren på nästan två månader på grund av coronapandemin.
Grand slam-turneringen Franska mästerskapen, som skulle ha varit i full gång om en månad, har flyttats till i september, och Wimbledon har ställts in helt.
Den förra världsettan Andy Murray sade nyligen att han trodde att tennisen var den sport, bland de stora, som skulle komma igång sist av alla just för att tennisen spelas över hela världen. Just nu råder inreseförbud till många länder.
– Det känns som att hela världen måste vara igång som vanligt och resandet måste vara normalt innan tennisen kan göra comeback, särskilt de stora turneringarna, säger britten till CNN.
Nadal är inne på samma spår.
– I tennis måste man resa varje vecka, bo på hotell, åka till olika länder. Även om vi skulle spela utan publik skulle det bli stora problem när det gäller internationella tävlingar, säger spanjoren enligt Reuters.
33-åringen tror att det också kommer att ta tid innan spelarna är tillbaka i god form efter att ha befunnit sig i karantän i flera månader.
– Det blir tufft att komma i form igen och det kommer att krävas massor av disciplin och hårt arbete. Ju tidigare vi får börja desto bättre. Men när det handlar om att komma tillbaka till tävlingsspel är jag pessimistisk, säger Nadal.
Gå till toppen