Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks värvar svensk doldis från Schweiz

Malmö Redhawks värvar en svensk forward från Schweiz: Victor Backman.
– I unga år var Victor en stor talang, som dock hade något svårt att slå igenom på seniornivå. Under de senaste säsongerna har han vuxit, men vi tror att det finns ännu mer att få ur honom, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö Redhawks i ett pressmeddelande.

Victor Backman är Redhawks nya forwardsvärvning. Här i Oskarshamns tröja.Bild: PETTER ARVIDSON
Victor Backman har fått sin skolning i Frölunda och har hunnit bli 28 år. Han har de senaste säsongerna mest spelat i den schweiziska andraligan, men även fått känna på den högsta serien i alplandet.
– Han är en skicklig skridskoåkare, har ett fint spelsinne och ett riktigt bra skott. Han är redo att ta nästa kliv hos oss och har potential att bli en stor positiv överraskning i SHL, säger Patrik Sylvegård.
Kontraktet med Victor Backman varar till våren 2022.
– Jag tror att det finns goda chanser för mig att bli en bättre hockeyspelare här, säger han.
Victor Backman gillar sin tid i Schweiz.
– Trycket på en som importspelare är högt. Det gäller att man levererar och driver laget varje kväll. Det är också något som har utvecklat mig både på och utanför isen. Jag tycker att jag tagit kliv framåt och vuxit som spelare, ledare och människa under de senaste åren, säger Victor Backman i pressmeddelandet.
Läs också Drömmar som lever och drömmar som sprack: ”Vill kunna gå när jag är 40”
Läs också Sylvegård ska hitta sitt gamla jag: ”Jag är revanschsugen”
Läs också Lillis hyllar Redhawks tunga värvning: ”Ruggigt bra”
Läs också Talanger från SHL-konkurrenter går till Malmö Redhawks
Gå till toppen