Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beskedet om Lindblom: ”Hade det där leendet”

Oskar Lindblom. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
I december drabbades Oskar Lindblom av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer. Nu meddelar svenskens NHL-klubb Philadelphia Flyers att 23-åringen från Gävle är i slutet av sin behandling, och att det har gått framåt.
– Senast jag såg honom såg han ut att må bra. Han hade det där leendet på läpparna. Han konditionstränar för att behålla styrkan så mycket han kan, säger klubbens assisterande general manager Brent Flahr till The Philadelphia Inquirer.
– Jag tror att så fort han får sina sista behandlingar så kommer det värsta att vara över för honom.
Flahr säger att läkarna har sagt till Lindblom ”att det inte har kunnat gå bättre än vad det har gjort”. Men han kan inte säga om forwarden kommer att kunna spela nästa säsong.
– Med tanke på omständigheterna så mår han bra. Han är en fantastisk och målmedveten kille. Hans fokus är att kunna spela så fort som möjligt, säger Brent Flahr.
Oskar Lindblom gjorde 11 mål och 18 poäng på de 30 matcher som han spelade.
Gå till toppen