Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler vuxna nattetid kan bli lösningen för att möta rånvågen

Fler trygghetsvärdar och fältassistenter kvälls- och nattetid. Ett fyrtiotal ungdomsvärdar som ordnar aktiviteter under dagarna. Efter rånvågen diskuterar politiken en rad förslag för att öka tryggheten kring Lomma kommuns ungdomar i sommar.
– Alla är överens. Det här är en förfärlig utveckling som måste stoppas, säger Sandra Pilemalm (L).

”Lomma behöver tänka till kring sommaren. Det kommer att vara ett jättetryck i år när ingen åker utomlands. Ungdomarna kommer att ta sig till stränderna om det blir fint väder”, säger Sandra Pilemalm, Liberalerna Lomma-Bjärred.Bild: Lars Brundin
Sydsvenskan har i en serie artiklar berättat om den nya vågen ungdomsrån i Lomma och Burlövs kommuner. Polisen är oroliga för att problemen kommer att trappas upp i sommar, och har redan inlett diskussioner om hur man ska hantera situationen. Och nu har rånen också blivit en fråga för politiken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen