Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FN-rapportör: Akelius bryter mot den mänskliga rättigheten att ha en trygg bostad

FN-rapportören Leilani Farha anklagar bostadsföretaget Akelius för att bryta mot den mänskliga rättigheten att alla ska få leva tryggt i sin bostad. Detta har hänt i Berlin, Toronto och London, säger hon till tidningen. Akelius slår ifrån sig kritiken: "Det är en märkligt låg nivå".

"Det finns en anledning att det heter Mänskliga rättigheter. Det är meningen att människor som bor i husen också ska få delta i beslut om husen." säger FN-rapportören Leilani Farha (i mitten), här med Malmöfilmaren Fredrik Gertten under ett besök i Malmö förra året.Bild: Johan Nilsson/TT
FN-rapportören Leilani Farha är en av huvudpersonerna i Malmöfilmaren Fredrik Gerttens dokumentärfilm "Push". I den skildras FN-rapportörens granskning av flera bostadsbolags behandling av hyresgäster, till exempel Blackstone som ägs av ett finansbolag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen