Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hat och hot mot gaymän som ”outas” på nätet

En rasande Instagramprofil ville visa hur många homosexuella män som lever i det tysta i Marocko. Det urartade snabbt till en hatkampanj och män hotas nu till livet sedan bilder från dejtningsappar spridits i sociala medier.

Homofobi är ett utbrett problem i Marocko och resten av arabvärlden. På bilden syns en marockansk aktivist med en tröja där 489 har kryssats över, syftande på en lagparagraf som förbjuder homosexuella handlingar. Arkivbild.Bild: FADEL SENNA/AFP/TT
I mitten av april förolämpades en marockansk transprofil för sin sexuella läggning. Det fick henne att rasande uppmana sina hundratusentals följare på Instagram att skapa falska konton i platsbaserade dejtnings- och mötesappar riktade till gaymän – för att på så sätt belysa hur vanligt det är med homosexualitet i Marocko.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen